5 must-reads voor mama’s in spe

5 must-reads voor mama’s in spe

5 must-reads voor mama’s in spe 1080 1080 Atelier Mayura

Wij houden van lezen en om goed voorbereid te zijn op een zwangerschap, de bevalling en de kraamperiode hebben we wat must-read boeken voor je op een rijtje gezet!


How About Mom

Het eerlijke moederboek is geschreven door Frederieke en Anna Jacobs. Deze meiden creëerden dit alles omvattende boek, ze maken onderwerpen bespreekbaar die je te weinig tegen komt of waar weinig over word gesproken. Het staat dus vol eerlijke verhalen, adviezen van medische experts en 10 prachtige interviews met inspirerende moeders. Een aanraden om je goed voor te bereiden, ook op de dingen waar je in eerste instantie niet zo snel aan zou denken.

Volg hun ook op instagram voor tips en voor jou dagelijkse dosis mama-liefde @howaboutmom


Mama’en

Mama’en is geschreven door de inspirerende Nina Pierson. Ze schreef deze heuse bijbel omdat ze vrouwen wilt helpen zich sterk te voelen en hoopt dat vrouwen op zichzelf durven te vertrouwen in een periode waarin er juist veel veranderd. Hier sta jij als aanstaande moeder centraal, er is ruimte voor je emoties en het geeft mooi inzichten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, moderne inzichten en kennis uit traditionele culturen (o.a. het Boeddhisme en Ayurveda). En als jullie ons een beetje kennen, dan weten jullie dat we dit geweldig vinden!

Volg Nina hier om haar missie om duurzaamheid, Selfcare, Women Empowerment Moederschap de wereld in te blazen! @ninapierson


Vrije Geboorte

“Vrije geboorte” van Anna Myrthe Korteweg is een must-have als je op zoek bent naar een boek met een natuurlijke benadering op de zwangerschap, geboorte en het prachtige mama lijf. Ze geeft inzichten en uitleg over de consequenties of bijwerkingen van bijvoorbeeld ingrepen, medicatie en verteld net even wat meer dan wat je bij de gemiddelde verloskundige uitgelegd krijgt. De kern van haar verhaal: Jij hebt de regie, het is jouw bevalling en jouw lijf!

En deze inspirerende vrouw volg je op @vrijegeboorte


Ina May’s Guide to Childbirth

Dit is een wat ouder boek geschreven door vroedvrouw Ina May Gaskin. Het boek bestaat uit twee delen, positieve (en dan echt prachtige, natuurlijke) bevallingsverhalen en het wetenschappelijkere deel waarin ze haar werkwijze en wetenschap bij elkaar brengt. Het is ongelofelijk inspirerend en een must read als je een goede dosis positieve ervaring wilt lezen.


Oh Baby!

”Oh Baby!” is een boek dat vooral gericht is op voeding voor tijdens en na de zwangerschap. Denise Kortelever verwend je met heerlijke recepten die voedzaam zijn voor jou en je baby. Wat mag je nou wel en niet? En wat kan je vooruit koken voor tijdens je kraamtijd? Gouden tips dus als je het ons vraagt!

Voor nog meer food inspiratie kun je haar volgen @denisekortlever

We hopen je met dit lijstje te inspireren en denken dat je een prachtig, eerlijk, modern beeld op deze bijzondere tijd zult hebben na het lezen van deze boeken.

Onze persoonlijke tip: Lees veel boeken (en geniet ervan) want met een kleintje zul je daar een stuk minder tijd voor hebben 🙂

X Atelier Mayura

LEES VERDER

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie 1080 1080 Atelier Mayura

Hoe kun je het kaartendeck implementeren in jouw werk als Birth-Worker?

Hoe kun je het kaartendeck implementeren in jouw werk als Birth-Worker? 1080 1080 Atelier Mayura

5x Thuistheater voor kinderen

5x Thuistheater voor kinderen 2000 2000 Atelier Mayura

[STORY TIME] Tweeling Ego & Geest – Het verhaal over na de geboorte

[STORY TIME] Tweeling Ego & Geest – Het verhaal over na de geboorte 1080 1080 Atelier Mayura

      error: Content is protected !!