11x Gender neutrale baby kamer inspiratie

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie 1080 1080 Atelier Mayura

In aanloop naar de komst van je kleine is het natuurlijk SUPER leuk om de baby kamer in te richten. En er is bijna niks leukers dan uren op Pinterest en Instagram scrollen om inspiratie op doen, maar misschien heb je helemaal geen uren de tijd en zit je met je handen in het haar wat betreft kleuren/thema/stijl etc.

Maar no worries, wij helpen je graag een handje!

Hieronder delen we een aantal stijlen die helemaal van nu zijn, maar ook aansluiten bij dingen die we belangrijk vinden. Namelijk, dat het rust uitstraalt en harmonieus is, om lekker samen zen in te zijn! (En je ook niet wakker houdt om 3 uur ‘s nachts)

Wat betreft stijl, zijn wij fan van alles natuurlijk! Denk aan de populaire beige, rotan, terracotta kleuren – maar ook groen tinten die een knipoog zijn naar bosrijke gebieden. Een ander groot pre van deze stijlen is niet alleen dat het gender neutraal is, maar ook is er een grote kans dat het matcht met je overige interieur! Win-win!

Over smaak valt te twisten, en daarom zullen we verschillende voorbeelden en stijlen hieronder delen. Scroll lekker door de opties en laat je inspireren! Maar kies bij de inrichting vooral dingen die jij en je partner mooi vinden, break the rules en geniet van de voorpret!

De donker groene accent muur geeft net een andere (natuurlijke) touch aan de kamer, wat eye-catching is maar waarbij je niet naar je zonnebril hoeft te grijpen. Verder draagt het gebruik van de licht eiken look in de overige meubelen bij aan de natuurlijke en rustige look.

Ook zijn wij fan van de vakantie foto’s op de muur, het prachtige vloerkleed en de kast die veel ruimte bied voor het opbergen van kleding en overige baby benodigdheden. Simpel, praktisch én mooi.

Deze kamer is heel rustig wat betreft kleur (voornamelijk warm wit, beige en hout tinten) en daarom geeft de accent muur met het minimalistische patroontje de kamer een speelse twist.

Om je baby kamer wel rustig te houden maar niet ”oppervlakkig” kun je lekker veel variëren in materialen, texturen en patronen in plaats van kleuren en drukke afbeeldingen. Deze kamer is daar een mooi voorbeeld van.

En wauw, wat heeft deze kamer prachtige raampartijen! 🤩

Bekijk meer van deze kamer hier!

Wil je graag iets in de kamer dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen maar dat niet te druk is? Dan is misschien wel een muurbehang zoals deze iets voor jullie! Hier kun je uren met je kind naar kijken en allerlei verhalen bij verzinnen, heerlijk weg dromen met elkaar. Wij zijn fan!

Door verder de kamer rustig te houden (en de muur zo nog meer er uit te laten springen) kun je kiezen voor simpele en effen meubels.

Bekijk meer van deze prachtige kamer hier!

Wat een adembenemende vintage baby kamer!

De kamer ademt en is enorm speels, maar word je als volwassene ook heel blij (en rustig) van… Wij tenminste wel! De vintage kleuren palette komt enorm goed tot z’n recht en vind je ook terug in de wall art (zien jullie ook dit wondertje heet?).

De elementen van natuur vind je meermaals terug, wat voor harmonie zorgt. Zo zijn er zijn verschillende vachtjes te vinden, natuurlijke materialen, een landschap in de macramé, plantjes etc…

Echt een parel van een kamer! Hunter Premo, de makers van deze kamer hebben er een complete post aan gewijd met heel veel prachtige close-ups. Zeker de moeite waard om te checken als je hartje sneller gaat kloppen van deze vintage, maar toch bijdetijdse look!

Wie zegt dat blauw alleen voor jongens is… 👀

Hier weer een totaal andere stijl kamer, maar misschien wel iets dat bij jou, je gezin en huisje past! Door panelen toe te voegen op de achterwand creëer je extra diepte en geef je toch vorm aan zo’n grote muur, zonder het te druk te maken.

Het grote kleed brengt lekker veel warmte, en het wat kleinere ronde kleed speelsheid! De gouden accenten in het lichtwerk zijn lekker sjiek en brengen ook warmte aan deze kamer. Wat wel belangrijk is als je zo’n grote oppervlak een koele kleur geeft.

Zeg ”een beetje modern, een beetje scandi, een beetje boho en een beetje minimalistisch” en tadaa, een zwart-wit heerlijk rustige look.

De patronen in het kleed en sprei geven de kamer een aangename speelsheid, daarbij zal het hoge contrast in kleur van de sprei de aandacht kunnen trekken van je kind wanneer die wakker is. Dus leuk om op de grond neer te leggen en samen op te chillen.

Een plant of andere natuurlijke materialen (zoals links op deze foto) is wel aan te raden om de ”hardheid” van de kamer te balanceren.

Yes, yes en yes!

Wat wij helemaal geweldig vinden aan deze kamer is dat de kast en de muur in dezelfde, warme kleur, zijn geverfd. Dat geeft een enorme rust én tijdloze dynamiek aan deze kamer.

Verder is de kamer minimalistisch ingericht wat veel ruimte geeft om te spelen en makkelijk maakt om op te ruimen. Ook geeft dat wat meer aandacht aan de meubelen of accenten die er wél zijn, zoals het gouden vogeltje op de muur (😍), de schapen krukjes en die oh-zo mooie bloemen lamp.

Voor meer close-up's van deze kamer klik hier

Mag het gerust ietsje drukker zolang het lekker kunstzinnig is? Dan is misschien deze look wel eentje waar je je inspiratie kunt vinden.

LOVE de accent spijlen van de ledikant en de mix en match van patronen werkt hier gewoon! Note wel, de patronen zijn allemaal natuur/dier gerelateerd waardoor de chaos wel tot een harmonie komt.

Je ziet misschien niet heel goed, maar de muren zijn geverfd in een pale violet kleur, dat rust uitstraalt en de vele kleuren van de kamer weet te balanceren.

Groot voordeel aan zo’n kunstwerk aan de muur: uuuuuuren kijkplezier en samen verhaaltjes maken over wat je ziet/kunt zien.

Een super gezellige cabin look. Een stijl dat je direct meeneemt naar een buitenhuisje in het bos, wie wil dat niet? 😍

Uniek aan deze kamer is de doorloop van de houten panelen van muur naar plafond. Extra leuk is dat dit plafond heerlijk is om naar te kijken voor de kleine die veelal op z’n rug ligt. Vooral de verschillende knoesten en stroken in het houtwerk zullen de aandacht trekken.

Verder heeft het alle gezellig maak ”basics” : Een lekkere stoel ✅ een warm kleed ✅ een lampje ✅ en een heerlijk plant ✅!

Laat het inner kind in jezelf los en misschien kom jij ook wel uit op zo’n heerlijk speels design! Deze kamer heeft heel veel verschillende texturen en is daarom zo ontzettend vrolijk maar niet overweldigend.

Eye-catching = de creatieve lamp, kleurrijke vloerkleed én vintage kastje
Soothing = Rustig onder tapijt, licht blauw muur + plafond (en je passende wall-art), effen stoel en shutters op de ramen.

Een andere prachtige neutrale kleur is salie. Deze kleur zie je hier op de muur geverfd. Het spel van de lijnen geeft een abstract landschap weer en geeft de kamer een speelse twist.

Om *instantly* rust én natuur in de kamer te brengen kun je ervoor kiezen om pampas pluimen in een hoek heer te zetten. Super chil, ze vereisen niet veel onderhoud maar geven wel de kamer direct een natuurlijk, zacht en warm accent.

We hopen dat deze post je heeft weten te inspireren en dat je een beter beeld hebt van je (toekomstige) baby kamer!

Heel veel plezier met inrichten!

X Atelier Mayura

      error: Content is protected !!