Hoe kun je het kaartendeck implementeren in je zwangerschapsyoga les?

Hoe kun je het kaartendeck implementeren in je zwangerschapsyoga les?

Hoe kun je het kaartendeck implementeren in je zwangerschapsyoga les? 1080 1080 Atelier Mayura

Je bent zwangerschapsyoga docent en bent deze prachtige affirmatie kaarten tegen het lijf gelopen… deze moet je hebben! Je voelt de kracht die de kaarten dragen en weet wat ze teweeg kunnen brengen bij je vrouwen. Je voelt dat ze steun kunnen bieden in deze reis naar het moederschap. Je ziet de oneindige potentie van liefde, inspiratie en inzicht… en jij wilt dit aan ze meegeven… maar hoe?

Dan zit je hier goed! Want wij voelen dit ook! Sterker nog, het is een van de redenen geweest waarom we dit deck hebben ontworpen. We willen dat (zwangere) vrouwen niet alleen in hun licht durven te staan, maar het gaan claimen.

Al snel na het lanceren van ons kaartendeck bleek dat deze veel besteld werd door zwangerschapscoaches, yoga docenten en andere birth-workers. Dit vonden wij zo ontzettend mooi omdat we via jullie natuurlijk veel meer vrouwen bereiken dan we hadden durven dromen. #rippeleffect

En daarom ook dat we, vanuit onze lesgeef-achtergrond (wij hebben beiden een bachelor in educatie) deze lijst met inspirerende werkvormen met jullie willen delen. Je bent van harte welkom om deze methoden 1 op 1 in te zetten in je lessen maar voel je vooral ook vrij het als een katalysator van je eigen inspiratie en ideeën te gebruiken.

Er is geen één manier om het deck te gebruiken, het zijn er ontelbaar.

We wensen je heel veel plezier met het deck en we zijn je enorm dankbaar voor jouw bijdrage aan de community van vrouwen die hun licht claimen.

Bij het ontwerpen/voorbereiden van je les

We zijn dan misschien docenten en beoefenen ons vak met heel veel liefde, plezier en kennis… maar dat betekent niet dat we een onuitputtelijke bron zijn van ideeën en inspiratie  (en dat hoeft ook niet!). Het kaartendeck kan je hierin iets bieden.

Zo kun je bijvoorbeeld 3 kaarten op gevoel trekken of uitzoeken die een houvast/structuur bieden voor je les. Een kaart/affirmatie om de les te openen, voor het middengedeelte en de afsluiting. Laat je door de affirmaties en/of designs inspireren welke houdingen of oefeningen je wilt meegeven in deze specifieke les.

Natuurlijk kan je de specifieke affirmaties ook meegeven aan je studenten zodat zij, naast de fysieke oefeningen en ademtechnieken ook een extra mentaal/emotioneel/spiritueel steuntje in de rug (of buik) hebben.

Als rode draad

 Stel je hebt een vaste les die aanbiedt, een succes les zullen we maar zeggen… Maar je wilt de spice erin houden, voor jezelf én voor je trouwe studenten die elke keer weer komen opdagen op de mat.

Voor de les – na een korte intune moment voor jezelf en de groeptrek je een kaart die je (in je achterhoofd) meeneemt in elke houding. Die jou inspireert net wat andere feedback te geven en houvast voor de student.

Door het veelvuldig te herhalen en vanuit verschillende perspectieven aan te raken ga je de verdieping in voor jezelf én je student. Dezelfde les kan zo totaal anders gevoeld en ervaren worden. Wat betekend overgave, adem, of focus in een oefening nou echt? En hoe kun je vanuit deze kernwoorden aansturing geven?

” Gisteren tijdens de zwangerschapsyoga les had ik de kaarten op de grond neergelegd. De dames konden een kaart(en) kiezen die bij ze konden gebruiken op dat moment. Drie waren ontroerd en de tranen vloeiden rijkelijk! We hebben het nog nabesproken. “

” Deze kaarten zijn zo mooi! Ze doen wat met vrouwen. Ook met mij 🙏 prachtig gemaakt, dankjewel! “

Intentie zetten

Zwangerschap verbindt alle vrouwen in de ruimte én toch hebben ze elk een persoonlijke journey. Een intentie zetten is een prachtige en krachtige manier om lichaam en geest (en dit geval ook nog baby) in verbinding met elkaar te zetten.

Als opening van de les kun je vrouwen uitnodigen in stilte een kaart uit de cirkel te trekken. Optioneel kun je ze één voor één vragen het een keer uit te spreken en in de ruimte te plaatsen.

Daarna volgt de les en kun je momenten inbouwen waar je de vrouwen uitnodigt om terug te keren naar hun persoonlijke intentie/kaart. Je zou ze ook de kaart voor of naast hun mat kunnen laten neerleggen als focus punt in sommige houdingen.

Als transitie – Per onderdeel een kaart trekken

 Je kunt de kaart zelf trekken als docent, of een student de kaart laten trekken en voorlezen.

Voor dat je doorgaat in volgende sequence of asana trek je een kaart (en lees je het voor), je moedigt je studenten aan deze affirmatie alsmaar in zichzelf te herhalen (en te visualiseren) gedurende de oefening. Samen zullen jullie zo door een bijzondere reis gaan.

Mocht je deze werkvorm vaker toepassen zullen veel verschillende affirmaties de revue passeren en kunnen dezelfde sequences/poses een andere impact hebben door de toegevoegde laag. Voor nog meer diepgang en voor studenten die de les goed kennen kun je ze nog extra uitdagen door ze de affirmatie ook echt te laten visualiseren.

Je kunt natuurlijk ook de affirmaties van tevoren al uitzoeken die je zelf goed vindt passen bij de specifieke houdingen en de kaarten zo gebruiken als een rode draad. Maar soms is het ook leuk om jezelf te verassen ;)

Als voorbeeld en ter inspiratie, hieronder een heerlijke yin les voor slaap en relaxation die gebruikt maakt van affirmaties per pose: #treatyourself

Als persoonlijke afsluiting #1

Je kiest random of maakt een selectie van de kaarten, dezelfde hoeveelheid als dat er studenten zijn. Je verspreidt de kaarten door de ruimte, op de plekken waar de studenten de les zullen doen (naast een mat bijvoorbeeld). Je plaatst ze met de affirmatie naar beneden toe (blind). Wanneer de studenten binnen komen mogen ze zelf een plekje dat fijn voelt uitzoeken.

Je vervolgt met je les.

Gedurende je afsluiting – ervoor/tijdens of na (wat voor jou en groep fijn voelt) – nodig je de studenten uit de kaart die bij hen ligt om te draaien en in stilte in zich op te nemen. Ze mogen zelf even voelen hoe het met hen resoneert en wat de boodschap is. Ze kunnen met deze woorden de les verlaten. Als je ze vlak voor de savanasa het laat lezen kun je ze uitnodigen de affirmatie tijdens de pose in zichzelf te herhalen, als conclusie van de les.

Deze werkvorm zou je ook kunnen toepassen als opening van de les. Waarbij ze na binnenkomst de kaart tot zich kunnen nemen. De kaart wordt dan de persoonlijke leidraad voor ze gedurende de les.

Als persoonlijke afsluiting #2

Je doet je les zoals je dat gewend bent. Echter wanneer de studenten in Savasana pose zijn loop je rond en leg je bij iedereen een kaart blind neer (een beetje als verrassingselement). Wanneer je ze begeleidt uit de pose kun je vertellen dat er naast hen een kaart ligt met een persoonlijk affirmatie die ze even tot zich mogen nemen.

Visueel voorbeeld van verschillende barings-posities

Je student volgt bij jou zwangerschapsyoga (onder andere) om zich voor te bereiden op de bevalling. Vanzelfsprekend zullen jullie in de lessen dan ook aandacht besteden aan verschillende beval houdingen (met of zonder partner).

Hier hebben wij dan ook aandacht aan besteed tijdens het ontwerpen. In ons deck vind je op meerdere kaarten verschillende beval houdingen, of houdingen waarin je weeën kunt opvangen. Wanneer je deze houdingen met de dames gaat doornemen kun je kaarten gebruiken als een visuele tool (de affirmaties die er bij staan kunnen daarbij ook heel waardevol zijn). Hieronder een paar voorbeelden van zulke afbeeldingen.

Als moment van verbinding buiten de lessen om

 Naast de praktische communicatie die je hebt met de vrouwen over je les, kun je er ook voor kiezen om hier door middel van het deck een extra laag verbinding te bieden. Denk hierbij aan een kaartje trekken voor de dag voor die specifieke groep of persoon. Plaats een foto of video daarvan op het platform dat je gebruikt om met je vrouwen te verbinden.

Als je een balie of kleedruimte hebt, kun je het deck daar ook plaatsen. De vrouwen die zich geroepen voelen kunnen dan zelf een kaartje trekken in hun eigen tijd en ruimte.

 39.95

Zwangerschaps- en Geboorte Affirmatie Deck

Zwangerschaps- en Geboorte Affirmatie Deck

48 positieve zwangerschaps- en geboorte affirmaties om je mee te nemen op de reis van het moederschap.

Dit bijzondere kaartenset is voor alle mama’s (to be). Deze affirmatie kaarten kun je gebruiken tijdens de zwangerschap, ter voorbereiding op de bevalling en zelfs tijdens een bevalling. Naast het deck ontvang je ook een uitgebreide reading per kaart waarin je meer verdieping kunt vinden.

Onze missie is dat zwangere vrouwen zich krachtig en gezien voelen. Dat vrouwen in hun kracht durven te stappen en positief (gaan) denken over de reis van vrouw naar moeder en de bevalling.

Bevrijd je gedachten met deze inspirerende woorden en afbeeldingen! Ook bijzonder als cadeau!

Houten Kaarthouder?

Hier heb je optie om een houten kaarthouder er extra bij te bestellen (tegen een gereduceerd bedrag). Wil je meer? Kijk dan vooral even in onze shop om ze er nog los extra bij te bestellen.

Heb je vragen of heb je een andere methode (met kaarten) die super goed werkt? We would love to hear!

 

Verbind met ons via Instagram @ateliermayura!

 

Wil je wat extra flyers (een affirmatie kaart in de vorm van een ansichtkaart met info over positieve affirmaties) ontvangen om in je praktijk/studio neer te leggen of om mee te geven aan de vrouwen die graag een deck bestellen voor persoonlijk gebruik? Zet dat dan even in de notes bij je bestelling en dan sturen we met liefde wat flyers kosteloos toe.
Veel liefs,
Josephine & Loura

LEES VERDER

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie 1080 1080 Atelier Mayura

7 Theater Tips voor Thuis!

7 Theater Tips voor Thuis! 2000 2000 Atelier Mayura

5x Thuistheater voor kinderen

5x Thuistheater voor kinderen 2000 2000 Atelier Mayura

Hoogsensitief ouderschap, dit zijn jouw superpowers!

Hoogsensitief ouderschap, dit zijn jouw superpowers! 2000 2000 Atelier Mayura

      error: Content is protected !!