Net bevallen? Wat nu?

Net bevallen? Wat nu?

Net bevallen? Wat nu? 1080 1080 Atelier Mayura

Zorgen voor jezelf tijdens de kraamtijd is net zo belangrijk als zorgen voor je kindje. Je bent net moeder geworden, geef jezelf de tijd om te groeien in deze nieuwe rol.

Jouw lichaam moet nog herstellen, geef het liefde, tijd en aandacht. Maar hoe bewaak je jouw grenzen met een baby die 24/7 wilt drinken en alleen maar bij jou wilt zijn, terwijl je met borstvoeding worstelt, een maandverband zo groot als een luier draagt en je misschien nog helemaal uitgeput bent van de bevalling en alles wat er daarna op je af is gekomen?

HELP!


Geef aan waar je behoefte aan hebt!

Met andere woorden, vraag om hulp als deze je niet aangeboden wordt. Waar je ook behoefte aan hebt, maak daar wat tijd voor vrij. Misschien wil je 15 minuten ongestoord douchen of even alleen naar buiten. Een paar dagen geen kraambezoek of helemaal niet. Geef daar dan aan toe. Doe elke dag iets waarbij je even de aandacht volledig voor jezelf hebt.


Wees niet streng voor jezelf en je partner

Je moet niks! Adviezen van anderen kunnen fijn zijn maar kunnen je, zeker in de eerste weken, ook erg onzeker maken. Wees erop voorbereid dat je momenten gaat hebben waarop je het even niet meer weet en dat is helemaal oke. Je lichaam ondergaat een hormonale rollercoaster en is nog aan het herstellen. Als mensen je overvallen met advies of reacties waar je van schrikt of niet op voorbereid bent, kan je altijd reageren met: “Dank je wel, ik ga erover nadenken” of “Dit werkt niet voor ons, ik doe dit liever op mijn manier”. Durf “nee” te zeggen. volg je intuïtie en blijf bij jezelf!


Praat!

Als iets niet goed voelt moet je het vooral niet doen. Het hele proces van een kindje krijgen is een natuurlijk proces waar diepe oergevoelens bij komen kijken waarvan je niet wist dat je die had. Er kunnen angsten naar boven komen die je nooit had kunnen bedenken en gedachtes waar je misschien wel van schrikt. Weet dat dit normaal is en dat bijna alle ouders hier doorheen gaan. Praat erover met vrienden, andere mama’s of je partner. Het helpt om ervaringen uit te wisselen en je zal al gauw merken dat dit enorm kan opluchten en je weer een frisse boost zal geven.
Wanneer je merkt dat je worstelt met emoties en er niet uitkomt kan je ook professionele hulp inschakelen. Geef aan dat je hier behoefte aan hebt bij je partner, de kraamzorg of het concultatie bureau.

De eerste drie maanden na je bevalling kunnen soms heftig zijn, maar heb vertrouwen in jezelf en elkaar als ouders. Jullie moeten beide groeien in deze nieuwe rol en dat heeft tijd nodig. Het is prachtig om te zien hoe je kleintje langzaam de wereld ontdekt en om je partner als ouder te zien. Probeer hier zoveel mogelijk van te genieten want, heel cliche, deze bijzonder tijd gaat zo snel voorbij.

X Atelier Mayura

LEES VERDER

Bevallingstas, DÉ checklist

Bevallingstas, DÉ checklist 2000 2000 Atelier Mayura

Mama’s, deze 7 quotes moeten jullie lezen!

Mama’s, deze 7 quotes moeten jullie lezen! 1080 1080 Atelier Mayura

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie

11x Gender neutrale baby kamer inspiratie 1080 1080 Atelier Mayura

Waarom merino wol de fijnste stof is voor je newborn

Waarom merino wol de fijnste stof is voor je newborn 1080 1080 Atelier Mayura

      error: Content is protected !!