Goed zorgen voor mezelf is goed zorgen voor mijn baby

Je lichaam maakt een enorme verandering door en daarom is jouw fysieke en mentale gezondheid misschien wel het allerbelangrijkst. Wanneer jij gezond bent en lekker in je vel zit, zal dit altijd een positieve uitwerking op de zwangerschap hebben. Wij zijn enorme self-care fans en willen deze verschillende vormen (inclusief enkele voorbeelden) graag met je delen. Wellicht inspireert het je!

Sociale Selfcare:
Denk hierbij aan contact leggen met gelijkgestemden, je hart luchten bij een vriendin of een luisterend oor bieden, contact maken met je kindje en/of partner, om hulp vragen of deze aanbieden.

Spirituele Selfcare:
Je kunt hierbij denken aan naar een vrouwencirkel gaan, een mama-to-be retreat, mediteren, of deze kaartjes trekken en bij jezelf inchecken.

Intellectuele Selfcare:
Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een cursus, het kijken naar bevallingsvideo’s, boeken lezen, de ontwikkeling van je baby lezen in een zwangerschapskalender.

Emotionele Selfcare:
Observeer jezelf zonder oordeel, probeer alleen te zijn met je gevoelens, maak een moodboard, doe iets creatiefs, dans, maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent.

Mentale Selfcare:
Je kunt een geboorteplan opstellen, vergelijk jezelf niet met anderen, reflecteer en beoefen affirmaties, schrijf, geef aan wat je nodig hebt, maak lijstjes als je last hebt van een brainfog aka mombrain.

Fysieke Selfcare:
Beweeg, ga in bad, smeer jezelf in met de lekkerste olie, ga zwemmen of floaten, slaap, neem een massage of doe yoga.

      error: Content is protected !!