Ik adem uit en laat los

Er zit iets je dwars en het is tijd om dit liefdevol los te laten. Als er ruimte en tijd voor is, moedigen we aan om te onderzoeken wie of wat je dwarszit, zodat je dit (bewust) met liefde kunt laten voor wat het was. Het dient jou niet meer, sterker nog, het zit in de weg.

 

Hieronder een visualisatie die je hierbij kan helpen, ook als het je duidelijk is wat er in de weg zit.

Zoek een plek waar je je kunt afsluiten en neem een comfortabele positie aan om in te zitten of te liggen. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Neem de tijd om de verbinding met je lichaam te voelen. Voel welke lichaamsdelen contact maken met de vloer en de ruimte om je heen, en merk op of er ergens (onnodige) spanning is. Kun je die spanning verlichten door je houding aan te passen of je ademhaling te verzachten?

Neem dan de tijd om een lichtbron (bijvoorbeeld de zon, een kaars, een bol met licht) te visualiseren ter hoogte van je derde oog (tussen je wenkbrauwen). Bij elke inademing verspreidt het licht zich door je lichaam, en bij elke uitademing laat je los wat je nu niet dient (een angst, het gevoel van haast, overprikkeling, enz.). Herhaal dit zolang je nodig hebt en voel hoe je lichter wordt.

Als je een stap verder wilt gaan, kun je dit licht vanuit je derde oog ook naar de ruimte om je lichaam sturen en je pad voor je verlichten. Wat zie of voel je? Zijn er obstakels die je in deze visualisatie kunt passeren en achter je kunt laten?

Tot slot, sluit je visualisatie af met dankbaarheid. Plaats een hand op je derde oog en een hand op je hart en voel hoe dat ondersteuning geeft. Open rustig je ogen en maak je lichaam wakker door rustig te bewegen.

      error: Content is protected !!