Ik ben verbonden met moeder aarde en straal als de zon

‘Je bent niet een druppel in de oceaan. Je bent de hele oceaan in een druppel.’

 

Welkom thuis. Zoals jij nu een kind draagt, draagt de planeet jou als kind.

 

Als er iets is wat deze kaart draagt, is het onze onderlinge verbondenheid met alles om ons heen, in het Engels ook wel interconnectedness genoemd.

 

Interconnectedness is de prachtige realisatie dat alles in het universum met elkaar verbonden is. Het herinnert ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel, waarin elke actie, gedachte en intentie resoneren en een positieve impact kunnen hebben op anderen en de wereld om ons heen. Deze diepgaande onderlinge verbondenheid nodigt ons uit om bewust te handelen, met mededogen en harmonie, en bij te dragen aan het welzijn van alle levende wezens en onze geliefde planeet.

 

Hieronder een meditatie die je kunt doen om het gevoel van onderlinge verbondenheid te cultiveren of te verdiepen:

 1. Zoek een rustige en comfortabele plek waar je even kunt ontspannen en tot rust kunt komen.
 2. Sluit je ogen en begin met enkele diepe ademhalingen om jezelf te gronden en in het moment te komen.
 3. Stel je voor dat je omringd bent door een stralend licht, dat symbool staat voor de onderlinge verbondenheid van alles in het universum. Voel hoe dit licht je omhult en je hele wezen doordringt.
 4. Breng je aandacht naar je hartgebied. Visualiseer een warme, liefdevolle energie die vanuit je hart naar buiten straalt.
 5. Begin je bewust te worden van de onderlinge verbondenheid met de wereld om je heen. Stel je voor dat je energetische draden of stralen van licht hebt die zich uitstrekken naar mensen, dieren, planten en zelfs naar de elementen van de natuur.
 6. Stel je voor dat je ademhaling synchroon loopt met de ademhaling van de wereld. Terwijl je inademt, voel je de energie en levenskracht van de wereld in je opnemen. Terwijl je uitademt, stuur je liefdevolle energie en dankbaarheid terug naar de wereld.
 7. Neem een moment om je bewust te worden van hoe deze verbondenheid voelt. Merk op of er veranderingen zijn in je lichaam, emoties of geest.
 8. Blijf zo lang als je wilt in deze staat van interconnectedness, genietend van het gevoel van verbondenheid en liefde.
 9. Wanneer je klaar bent, open rustig je ogen en breng langzaam je aandacht terug naar de ruimte om je heen.

   error: Content is protected !!