Ik keer naar binnen

Een kaart die je uitnodigt om onvoorwaardelijk voor jezelf te kiezen. Ja, bij deze is het ook een vrijbrief om nee te zeggen tegen een ander als dat een ja is tegen jezelf. Sta eens stil bij hoe je echt voelt zonder daar direct een oordeel op te plakken. Hoe je nu bent, is helemaal oké. Sluit je ogen en verbind met je binnenwereld. Welke behoeftes heb jij nu voor jezelf nodig?

 

Ontvang deze kaart niet alleen in de praktische zin (tijd alleen, meer slaap, etc.), maar juist ook op emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Doorvoel wat er naar boven komt en eer het door het je volledige – met liefde en compassie gevulde – aandacht te geven.

 

Vind je het moeilijk om naar binnen te keren? Hier zijn wat startpunten:

  • Zoek een plek op waar je in stilte alleen kan zijn (al is het 5 minuten). Zit met jezelf met zo min mogelijk prikkels. Wat is van jou en wat is misschien van een ander? Hier bewust een moment voor nemen kan een enorme verrijking zijn van je dag.
  • Schrijf. Een innerlijke stem een vorm geven kan door te schrijven. Elke twijfel, observatie, vraag is welkom en mag gehoord worden. Hoe voel je je achteraf?
  • Mediteer. Sluit je ogen en focus op je ademhaling. Scan mentaal je lichaam van beneden naar boven (begin bij de voeten en ga door tot je kruin) en sta jezelf toe om te genieten van een diepe ontspanning. Vervolgens kun je gaan luisteren met je voelsprieten gericht naar binnen. Wat dient zich aan? Komt er een gevoel, een kleur, een gedachte naar boven?
  • Maak contact met de baby in je buik. De relatie die je nu hebt met je baby is mega intiem. Jouw binnenwereld is zijn/haar volledige wereld. Praat met je baby, raak je buik op verschillende plekken aan en observeer hoe je baby reageert, schrijf een brief aan je baby. Doe wat goed voelt voor jullie door naar binnen te keren.

      error: Content is protected !!