Ik ontspan mijn kaak en schouders. Mijn cervix opent zich

Deze affirmatie herinnert ons eraan dat we zelf invloed hebben op hoe ons lichaam reageert op situaties. Het is een uitnodiging om in harmonie te komen met onszelf, de kracht van ontspanning te omarmen en te vertrouwen op de wijsheid van ons eigen lichaam.

 

Wist je dat de kaak en het cervix een indirecte verbinding hebben via het zenuwstelsel? Tijdens de bevalling kan een ontspannen kaak helpen bij het bevorderen van de ontspanning van de bekkenbodemspieren, inclusief de spieren rond het cervix (de baarmoederhals). Dit komt doordat het zenuwstelsel een wederzijds verband heeft tussen de spieren in verschillende delen van het lichaam. Wanneer de kaakspieren gespannen zijn, kan dit signalen van spanning en stress naar andere delen van het lichaam sturen, waaronder het cervixgebied.

 

Door de kaakspieren te ontspannen, kan de spanning in het cervixgebied verminderen. Dit kan op zijn beurt de voortgang van de bevalling vergemakkelijken. Tijdens de bevalling is het belangrijk dat het cervix zich opent (verwijdt) om de doorgang voor de baby mogelijk te maken. Ontspanning van de kaak kan helpen bij het verminderen van angst en spanning in het lichaam, waardoor de productie van stresshormonen wordt verminderd. Dit kan leiden tot een meer ontspannen cervix. Een ontspannen kaak kan het ook gemakkelijker maken om diep te ademen en een rustige ademhaling te behouden tijdens de weeën. Dit kan helpen om de algemene ontspanning en het gevoel van controle te bevorderen, wat gunstig is tijdens de bevalling.

 

In essentie gaat deze kaart ook over actie, én dan vooral het gevolg van die actie. Actie en reactie vormen een eeuwige dans in het weefsel van het leven. Elke stap die we zetten, elk woord dat we spreken, en elke gedachte die we koesteren, heeft een gevolg dat zich uitstrekt als rimpelingen in een vijver. Bewust zijn van deze waarheid geeft ons de kracht om verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties en keuzes. Het nodigt ons uit om met zorg en aandacht te handelen, wetende dat onze intenties en daden de loop van gebeurtenissen kunnen beïnvloeden. We mogen leren om met respect met onszelf en anderen om te gaan, omdat we weten dat onze acties de potentie hebben om liefde, vreugde en groei te verspreiden, niet alleen voor onszelf maar voor de hele wereld om ons heen.

      error: Content is protected !!