Mijn lichaam is een warm huis voor mijn baby

Zoals je van je huis een warm thuis wilt maken voor jouw baby, zo is je lichaam het eerste warme huis van je kindje en wel voor 9 maanden lang. Je baby is gewend aan de geluiden die het binnen in jouw lijf ervaart, zoals je knorrende maag, het kloppen van je hart, gedempt geluid van buitenaf, jouw aanraking en stem. Je geeft je kindje hier een veilige warme start.

 

De affirmatie herinnert ons er tevens aan dat we deel uitmaken van een groter geheel, een kosmische familie die verbonden is met de aarde en al het leven daarop. Onze lichamen zijn een deel van deze liefdevolle, natuurlijke cyclus van geboorte, groei en transformatie.

Zoals een moeder haar baby in haar baarmoeder draagt en koestert, zo draagt de aarde ons allemaal en biedt ze een veilige en vruchtbare omgeving voor groei en ontwikkeling. Net zoals een baby zich in de baarmoeder geborgen en veilig voelt, zo kunnen we ons als individuen verbonden voelen met de aarde als onze moeder, ons thuis. Het is de plek waar we geboren worden, groeien en onze levenservaringen opdoen. De aarde voorziet ons van alles wat we nodig hebben om te overleven en te gedijen, net zoals een moeder haar baby voedt en beschermt. 

Door deze symbolische vergelijking kunnen we onze dankbaarheid uiten voor de zorgzaamheid van onze aarde en de reflectie hiervan in ons dragende lijf, en worden we eraan herinnerd om met liefdevolle zorg om te gaan met onszelf en onze omgeving.

      error: Content is protected !!