Mijn lichaam weet wat ze moet doen

Elk gezond mensenlichaam is fysiologisch gezien in staat om te baren. De natuur heeft het prachtig bedacht, dus daar mag je echt wel een beetje op vertrouwen. Maar hoe doe je dit?

 

Allereerst zijn er veel websites, boeken en zelfs vlogs waar je informatie kunt vinden over hoe dit proces in het menselijk lichaam gaat. Wij zouden je willen uitnodigen om hier meer over te lezen. Denk bijvoorbeeld aan de vlogs van Verlos Moeder op YouTube, het boek Mama’en van Nina Pierson of de website met evidence-based informatie van Vroedvrouw Margot. Het is fijn om te weten waarom jouw lichaam aan het werk gaat zoals het doet en hoe je jezelf een beetje kunt helpen om de omgeving zo fijn mogelijk voor je te maken, zodat jouw lichaam zo optimaal mogelijk aan de slag kan.

Je kunt ook kijken naar hoe je jouw lichaam nog wat beter kunt leren kennen. Check bijvoorbeeld dagelijks even bij jezelf in: hoe voel ik me? Voel ik dit ergens in mijn lichaam en waar dan? Heb ik lichamelijk ergens ongemak, adem daar even naartoe met je ogen dicht.

Maar bij vertrouwen hebben komt ook een stukje overgave kijken, en overgave betekent loslaten. Het idee dat we ergens controle over hebben, mogen we loslaten. Vertrouw op je lichaam, vertrouw op het geheel, vertrouw op het leven en dat alles nu precies is zoals het moet zijn.

      error: Content is protected !!