Self-Care Handvaten Voor Vrouwen Met Een Kinderwens

Self-Care Handvaten Voor Vrouwen Met Een Kinderwens

Self-Care Handvaten Voor Vrouwen Met Een Kinderwens 1080 1080 Atelier Mayura

Kinderwens – eigenlijk een prachtig woord, het wensen van nieuw leven in jouw leven. Het verwelkomen van een mens(je) in jouw leven. Voor sommige mensen betekend dat zelf zwanger worden, voor sommigen adoptie of draagmoederschap.

Hoe mooi het hebben van een kinderwens is, het kan ook heel veel zware en moeilijke emoties met zich meebrengen wanneer je kinderwens onvervuld blijft. Kinderwens ‘stress’ is dan ook een veelvoorkomende term die je hoort. Je weet dat erover praten helpt, maar ook dat kan ontzettend pijnlijk zijn… elke keer weer die verdrietige emoties voelen en een plek geven. Niet iedereen zal je gevoelens begrijpen of net te vaak geconfronteerd worden met andere mensen waarvan de kinderwens wél in vervulling gaat. Weet dat je je zo mag voelen, hier is niks mee. Er is niks mis met jou, sterker nog, je hebt zo veel liefde te geven.

We begrijpen ook dat een platform zoals Atelier Mayura, soms too much kan zijn. Maar weet dat Atelier Mayura er ook voor jou is. Er is ruimte voor ieder verhaal, ieder proces, ongeacht hoe beladen het is. Jij mag er zijn.

Een vrouw waarvan we heel veel hebben geleerd omtrent dit onderwerp is @ankevandelden. Met een goeie dosis humor, down-to-earth-ness en liefde deelt ze hierover. Dus ga haar volgen als je daar behoefte aan hebt! Hiernaast zie je al een hele treffende post van haar!

We hopen je doormiddel van dit artikel te inspireren jezelf die welverdiende ruimte en liefde te geven. Want het dealen met die rollarcoaster aan emoties/mensen/hormonen can take it’s toll.

[!] Hoe je omgaat met het hebben van een (onvervulde) kinderwens is voor iedereen persoonlijk. Voor sommigen betekent het hebben van een kinderwens een droom voor de toekomst en zijn zij nog niet echt ‘actief’ bezig hun wens in vervulling te brengen. Voor anderen is het een dagelijks terugkerend onderwerp. Wij geloven dat het belangrijk is om hier als mens bewust van te zijn, iedereen bewandeld zijn/haar eigen pad.

Voor de vrienden/collega’s/familie van mensen die een kinderwens hebben, we nodigen je uit om vooral niet (onbewust) te oordelen (‘…kalm nou maar, het komt wel’) of ongevraagd advies te delen (‘…eet wat vaker ananas’). Dit kan onbedoeld ontzettend pijnlijk overkomen. Wees er gewoon of vraag wat je kunt doen om er voor die ander te zijn. That’s more than enough.

Alright, to the point.

Disclaimer [!] In het lijstje hieronder delen we NIET manieren hoe je ‘’vruchtbaarder’’ wordt of andere magische oplossingen. Want hoe graag we het alwetend advies zouden willen hebben, die is er niet. Soms lukt het gewoon niet. En als het niet lukt maakt dat je niet een minderwaardig mens. Het onderstaande lijstje met self-care handvaten zijn er juist om je een steuntje in de rug te geven in deze ontzettend uitdagende tijden. We hopen je te inspireren om jezelf grenzeloos liefde te geven, ongeacht wat er gaande is in je leven is. Hoe dan ook, luister naar je onderbuikgevoel en neem mee wat voor jou goed voelt.


Self-care voor de kinderwens mama’s

  1. Praat

En daarmee bedoelen we niet met Jan en alleman (tenzij jij dat wilt). Het kan namelijk best wel stressvol zijn om heel veel mensen continue te moeten ‘updaten’ over zoiets persoonlijks en zeker als dat betekend dat jij telkens weer geconfronteerd wordt met emoties. Met emoties dealen, goed, maar dat 1000x is gewoon niet lief tegenover jezelf.

Praten kan wel helend en transformatief zijn, kies daarom misschien 1 of 2 mensen uit (naast je partner) waar jij je comfortabel en veilig bij voelt en waar je weet dat je echt je ongefilterde zelf kunt zijn. Praten, huilen, lachen, het mag allemaal. Sterker nog, de release is zo broodnodig.

 

  1. Geef je grenzen aan

Is er weer een babyshower of een verjaardag waar je eigenlijk geen energie voor hebt? Zeg dan nee! Creëer de ruimte die jij nodig hebt en vraag gerust om hulp, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Gebruik die gewonnen tijd voor iets dat je energie geeft. Hoe meer je jouw grenzen eert hoe meer jij in je eigen kracht kan staan, en dat verdien je.

 

  1. Geef je lichaam liefde

Cliché, maar zo waar: je lichaam is je tempel. Een goed verzorgd lijf geeft je ruimte en maakt je emotioneel en mentaal weerbaarder. Waar te beginnen: geef je slaap ritme aandacht, hydrateer en ondersteun jezelf voldoende (water drinken en/of extra vitaminen slikken!), en plan voldoende inspanning en ontspanning. Vaak weet je zelf al heel goed waar je meer aandacht aan kan geven, luister daarna en kijk wat je (praktisch) kan doen om dat stukje net wat meer te vervullen.

 

  1. Omring jezelf met inspiratie

Aanhoudende stress eist zijn tol. Door te ventileren met dierbaren, je grenzen aan te geven en goed voor je lichaam te zorgen ben je een heel eind op weg om die zelfliefde volledig toe te laten. Bravo! We willen je uitnodigen om nog meer (liefde) toe te laten en jezelf heel bewust te omringen met inspiratie. Dit kan je helpen om je aandacht even op iets anders te zetten en je daarbij een mogelijkheid te geven om je volledig te uitten.

 

  1. Positieve Affirmaties

Het beoefenen van positieve affirmaties is niet voor iedereen weggelegd, maar misschien is het wel iets dat jou rust of hoop geeft en je gemoedstoestand even kan switchen op een moment dat je erdoorheen zit. Je kunt je stilletjes of hardop lezen, ernaar kijken, als screensaver opslaan… de mogelijkheden zijn eindeloos. Voel wat het voor jou doet.

 

In onze affirmatie deck voor zwangerschap en geboorte zijn ook affirmaties die jou gedurende je kinderwens reis kunnen ondersteunen. We begrijpen best dat je misschien geen behoefte hebt aan zo’n deck en alle respect daarvoor. Dus hieronder een selectie van een aantal affirmaties die jou nu kunnen ondersteunen, die delen we graag met je!

 

Ik gun mezelf rust

Ik vertrouw mijn lichaam

Ik keer naar binnen

Ik geef aan wat ik nodig heb

Ik ben sterker dan ik denk

Ik sta in mijn kracht

Ik hou van mezelf

 

Oh, en tot slot, als jij denkt ‘ik ben niet zwanger dus waarom zou ik XYZ kopen of doen’… F*ck dat… als jij het jou inspireert then it’s for you. Als het te confronterend is, dan laat je het en heb je daarmee je grenzen aangegeven, topper! Wij wensen je de kracht om volledig in je eigen licht te staan. Dat je gedachten kunt zien voor wat ze zijn, gedachten, geen waarheden. En dat je waarheden kunt accepteren voor wat ze zijn en daarmee niet jouw waarde bepalen. We wensen dat je je veilig voelt om met iemand je proces te delen, dat je je grenzen luid en duidelijk aangeeft, en natuurlijk je lichaam en mind de liefde en zorg geeft die zo verdiend.

 

We see you!

 

X Atelier Mayura

      error: Content is protected !!