Waarom merino wol de fijnste stof is voor je newborn

Waarom merino wol de fijnste stof is voor je newborn

Waarom merino wol de fijnste stof is voor je newborn 1080 1080 Atelier Mayura

Merino wol, komt vaak voor in kleding, kussens, dekens en sokken. Deze wol komt van het merino schaap, een soort super schaap dat heel goed tegen zowel warm als koud weer kan. Het is niet goedkoop maar heeft heel wat voordelen in vergelijking met andere wolsoorten en is daarom super geschikt voor jouw kersverse baby. Hieronder vertellen we waarom.

Merino wol regelt je lichaamstemperatuur (en dus ook de temperatuur van je baby)

In de eerste dagen na de geboorte heeft een baby moeite met zijn/haar temperatuur op gezond pijl houden. Zo veel mogelijk huid op huid contact met je baby is natuurlijk altijd nummer 1 maar daarnaast zijn wij grote fan van merino wollen rompers of boxpakjes (met voetjes!). In deze wol blijft je kleintje beter op temperatuur dan in andere stof.

De stof is zelf reinigend

Ook dit is een heel groot voordeel, met kleine kinderen kom je namelijk om in het wasgoed. Merino wol heeft de prachtige eigenschap dat het zelfreinigend werkt, er zit namelijk Lanoline in de wol (dit is een natuurlijk wolvet) dat ervoor zorgt dat vet en vuil niet gemakkelijk blijft kleven. Als er bijvoorbeeld een beetje spuug op de stof komt en je haalt het weg met een spuugdoekje, verdwijnt de vlek en geur vaak vanzelf, de stof neemt het niet op. Vaak is het uithangen aan het eind van de dag genoeg. Mocht het wat hardnekkiger zijn kan je het even uitspoelen met lauw water en goed uitwringen in een handdoek. Wrijf de stof niet tegen elkaar aan want dan krijg je pluisjes.

Vervelende geurtjes verdwijnen vaak vanzelf

Vaak verdwijnt een nare geur al snel van de stof en ruik je er niks meer van. Zelfs hardnekkige zweetgeur is niet te traceren. Mocht je het toch wat willen opfrissen dan hoef je de wol alleen maar even buiten of binnen in een vochtige ruimte te hangen. De wol neemt het vocht op en de lanoline krijgt een zeepachtige werking wat er voor zorgt dat de nare geuren op natuurlijke wijze verdwijnen.

Merino is een ademende stof en jeukt niet

JA! Zo fijn, en al helemaal als je van plan bent je kind in deze stof te wikkelen. De stof kriebelt niet omdat de haartjes van de schapen een zeer fijne structuur hebben en heel dicht op elkaar staan. Ook ademt de stof veel beter dan andere stoffen, het neemt vocht op en laat deze meteen weer los door verdamping. Deze stof voelt dus altijd droog en zijdezacht aan. Precies wat je wilt voor je kleintje!

Ben je al overtuigd? Deze bijzondere wol soort is ook nog eens recyclebaar en natuurlijk afbreekbaar. De wol ademt, is anti-statisch, elastisch (behoud zijn natuurlijke vorm), werkt brandvertragend, beschermd zelfs licht tegen uv-straling en is ook nog eens zijdezacht. Kortom, een must-have voor kinderen vanaf hun geboorte.

X Atelier Mayura

LEES VERDER

Hoogsensitief ouderschap, dit zijn jouw superpowers!

Hoogsensitief ouderschap, dit zijn jouw superpowers! 2000 2000 Atelier Mayura

Bevallingstas, DÉ checklist

Bevallingstas, DÉ checklist 2000 2000 Atelier Mayura

Self-Care Handvaten Voor Vrouwen Met Een Kinderwens

Self-Care Handvaten Voor Vrouwen Met Een Kinderwens 1080 1080 Atelier Mayura

      error: Content is protected !!